Petua Menyembuhkan Kencing Tak Lawas Lagi

Posted by Encik Oktant at Ahad, April 12, 2009
Beberapa minggu lepas, saya menyatakan yang masalah kencing tak lawas boleh diubati dengan meminum air basuhan beras. Andainya anda kurang selesa atau tidak serasi dengannya, saya bawakan satu lagi petua berkaitan. Kali ni ia bukan sekadar tontonan umum mampu menyembuhkan kencing tak lawas saja. Kalau sesiapa yang ada batu karang pun boleh "try".


Apa yang anda perlukan adalah 1 biji buah nanas yang belum masak betul. Bagaimana caranya? Ikuti langkah sejurus selepas gambar hiasan di bawah, okays. :)


buah nanas ni dah masak, cari yang muda sikit

Gambar hiasan - Wikimedia




Memula, buangkan kulit nanas tu dan seperti biasa, bersihkanlah dulu yer.

Seterusnya, potong nanas secara memanjang. Lebih kurang macam "style" orang jual buah kat kedai tu. Tapi buat masa sekarang nie, anda perlukan 2 potong saja. Selebihnya boleh simpan.

Lepas tu, kisar potongan nanas tadi bersama-sama dengan 2 gelas air putih. Kemudian, tapis dulu air tu sebelum diminum.

Amalkan meminumnya sebanyak 2 kali dalam sehari. Lakukan secara berterusan sehingga masalah kencing tak lawas anda tu berkurangan dan sembuh.


Ermm... macamner? Harap anda yang ada masalah berkaitan dapat mencuba petua kesihatan yang dibincangkan kat atas tadi.


Selamat Mencuba!

8 komen on "Petua Menyembuhkan Kencing Tak Lawas Lagi"

Tanpa Nama berkata...

klu nak melancarkan haid,mcm ne?????

Tanpa Nama berkata...

makan nenas lagi bahaya...makin sakit, boleh menyebabkan berdarah lagi

Tanpa Nama berkata...

makan nenas lagi bahaya...makin sakit, boleh menyebabkan berdarah lagi

Nurul Solehah on Januari 07, 2011 10:23 PTG berkata...

macam mana kalau kencing tak lawas time tengah datang bulan?

Tanpa Nama berkata...

bagos

Tanpa Nama berkata...

p klinik bwk kantung bg byk sahaja ....selesai

Tanpa Nama berkata...

bleh berkesan ke??

Tanpa Nama berkata...

kalau selepas kencing,masih terkeluar lagi sedikit air kencing macam mana?

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda dijemput melanggan RSS Feed blog Petua Sejagat melalui email bagi mengelakkan tertinggal sebarang koleksi petua terbaru

Dibawakan oleh FeedBurner

 

Copyright 2013 Petua Sejagat - Reflection - Ipiet Templates Image - Tadpole's Notez