Hilangkan Mual Akibat Memakan Udang atau Ketam

Posted by Unknown at Jumaat, Oktober 16, 2009
Mungkin ada di antara anda yang pernah rasa mual atau pening setelah memakan udang ataupun ketam. Tak kiralah walau apa jua jenis masakannya. Keadaan ni tentunya membuatkan anda kurang selesa dan tak tentu arah dibuatnya.

Tapi tak mengapa. Saya ada satu petua untuk anda. Bahan utama yang anda perlukan adalah halia dan minyak tanah. Kemudian, anda ikuti langkah seterusnya di bawah.


gambar halia - wikipedia

Gambar halia - Wikipedia



1. Sediakan halia secukupnya. Kupas dan cuci halia tu agar bersih.

2. Parut halia tersebut dan campurkannya dengan minyak tanah.

3. Ramas campuran di atas sehingga rata.

4. Bila dah rata, sapukan atau gosokkan pada seluruh bahagian punggung anda.

5. Selepas itu, selimutilah seluruh tubuh anda dan tidur.

6. Lebih kurang dalam 30 minit selepas tu, badan anda akan berpeluh dan rasa mual dan pening tu akan beransur hilang.


Selamat Mencuba!

2 komen on "Hilangkan Mual Akibat Memakan Udang atau Ketam"

Kennee on Oktober 16, 2009 4:49 PTG berkata...

Mujarab ke?

oktant on Oktober 17, 2009 8:56 PG berkata...

Boleh. Kalo Kennee mual @ pening nanti, jgn lupa try, ok. :)

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda dijemput melanggan RSS Feed blog Petua Sejagat melalui email bagi mengelakkan tertinggal sebarang koleksi petua terbaru

Dibawakan oleh FeedBurner

 

Copyright 2008-15 Petua Sejagat - Reflection - Ipiet Templates Image - Tadpole's Notez