Cara Mudah Mencantikkan Rambut

Posted by Encik Oktant at Jumaat, Disember 12, 2008
Jika anda si pemilik rambut kerinting halus, ada satu petua yang boleh dicuba bagi mencantikkan rambut. Petua ini agak mudah iaitu menggunakan limau purut.

Kalau anda tak mengenali limau purut tu camner, gambar di bawah ni adalah pokoknya;


 
Rajah 1: Pokok Limau Purut (Wikipedia)


Cara melakukannya;

i. Ambil limau purut dan ramaskannya bersama-sama dengan air bersih.

ii. Basuh rambut anda yang kerinting halus tu dengan air campuran limau purut tadi.

iii. Amalkannya sehingga rambut anda kelihatan cantik berbanding sebelumnya.

Selamat Mencantikkan Rambut Anda!

13 komen on "Cara Mudah Mencantikkan Rambut"

sufian on Disember 13, 2008 12:38 PG berkata...

petua lebatkan rambut ada? rambut aku dah makin banyak gugurnyerr :(

(setting comment supaya anonymous boleh comment bleh? susah ler nak kena login baru bleh comment)

Oktant on Disember 13, 2008 12:12 PTG berkata...

@ sufian -

kalo ader yg lengkap, nanti sy tulis. :)

tp buat permulaan, ada beberapa tips yg saya tau;
i. jgn kerap tukar jenama syampu
ii. kurangkan makan mi maggi

ok, pasal comment tu, sy dah adjust. :D

sufian on Disember 14, 2008 3:30 PG berkata...

thanks :)

Oktant on Disember 14, 2008 11:55 PG berkata...

no problem :D

Tanpa Nama berkata...

Ambil buah ke daun??

Tanpa Nama berkata...

Adakah cara ini berkesan untuk meluruskan rambut jgk??:)

oktant on Disember 28, 2009 2:21 PG berkata...

Buahnya. Tujuannya lebih kepada mencantikkan rambut.

Untuk luruskan rambut, nanti saya cuba cari petua lain. :)

Tanpa Nama berkata...

Lau gne limau nipis bleh x??

oktant on Disember 29, 2009 1:33 PTG berkata...

Kalau tak salah saya, penggunaan limau nipis ni lebih kepada mewangikan rambut dan melegakan pening kepala. :)

Tanpa Nama berkata...

apa nanti dicuci lagi dengan shmpo ?

Sera Amanda on Mac 30, 2011 4:05 PTG berkata...

nanti rambut curl tu jadi lurus tak..oh tidak..sye tak suke rambut lurus..huhu

Tanpa Nama berkata...

macammana nk cantikkan rambut kerinting yang lebat?

Tanpa Nama berkata...

Nanti rambut kerinting jadi lurus tak and berapa lama nak buat camni? Tolong balas yeeee........

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda dijemput melanggan RSS Feed blog Petua Sejagat melalui email bagi mengelakkan tertinggal sebarang koleksi petua terbaru

Dibawakan oleh FeedBurner

 

Copyright 2013 Petua Sejagat - Reflection - Ipiet Templates Image - Tadpole's Notez