Tips Menghilangkan Keputihan Secara Tradisional

Posted by Encik Oktant at Khamis, Mac 31, 2011
Sekiranya anda seorang wanita dan masih runsing dengan masalah keputihan yang dihadapi, saya ada sesuatu yang mahu dikongsikan. Iaitu tips menghilangkan keputihan dengan menggunakan kerak nasi.

Jadi, sekiranya anda tak gemarkan kerak nasi, jangan dibuang dulu. Ada kegunaannya tau!


tips menghilangkan keputihan dengan kerak nasi
Imej - musafirlogpass.blog.com


Ya, anda tak tersalah baca. Ia merupakan salah satu petua yang ada di muka bumi ini bagi mengatasi keputihan wanita.


Langkah-langkah yang perlu anda lakukan ialah:


1. Panggang kerak nasi yang ada sampai hangus.

2. Kemudian, tumbukkan kerak nasi yang telah hangus tadi sehingga halus.

3. Sesudah itu, campurkan bahan di atas dengan sedikit air panas.

4. Kacau ia sampai sebati.

5. Minumlah air tersebut setiap hari sehinggalah anda bebas daripada sebarang masalah keputihan wanita.


Pun begitu, jika anda mahukan tips yang lebih terperinci berkaitan keputihan, sila layari laman web rawatkeputihan.com ataupun klik saja banner di bawah.



Sekian saja petua kali ini dan terima kasih atas perhatian anda. :)


Selamat Mencuba!

30 komen on "Tips Menghilangkan Keputihan Secara Tradisional"

Dewi Batrishya on Mac 31, 2011 4:18 PTG berkata...

Ye ke? mcm xsedap je... ?

oktant on Mac 31, 2011 5:09 PTG berkata...

@ Dewi Batrisyha: Rasanya memang tak sedap kot. Tapi petua telah ni dikongsikan oleh seseorang kpd saya. :)

Ratu Petninlaw on April 02, 2011 6:16 PTG berkata...

boleh x saya share petue ni..

oktant on April 04, 2011 6:11 PTG berkata...

@ Ratu Petninlaw: Tentu saja boleh. :)

ZAMRE AB WAHAB on April 23, 2011 9:38 PTG berkata...

menarik!
- Zamre Ab. Wahab

oktant on April 24, 2011 12:35 PTG berkata...

@ ZAMRE AB WAHAB: Terima kasih tuan. :)

Tanpa Nama berkata...

betul ke cara ni berkesan..???

oktant on Jun 30, 2011 6:47 PTG berkata...

@ Tanpa Nama: Cubalah dulu tanpa was-was. Mudah-mudahan ia berkesan utk awak.

Obat Herbal on Julai 20, 2011 6:42 PTG berkata...

sy coba dulu gan.... moga bermanfaat.
Obat Pembesar Penis Obat Pembesar Payudara Obat Pembesar Alat Vital Obat Keputihan

emily_stranger on Ogos 05, 2011 12:06 PG berkata...

panggang camne? x k bnde tu pahit?

oktant on Ogos 05, 2011 2:29 PG berkata...

@ emily_stranger: Panaskan atas bara api. Rasanya mmg pahit.

HELENAKETTY on Ogos 19, 2011 8:55 PTG berkata...

pangang mcm mana 2...tak faham

oktant on Ogos 20, 2011 11:42 PTG berkata...

@ HELENAKETTY: Panaskan atas bara api. Atau panaskan aje dalam kuali sampai kerak nasi tu hangus pun boleh.

Ross Safina Hor on November 02, 2011 12:34 PTG berkata...

Salam Sahabat Semua....
Masalah Keputihan? Saya mempunyai produk yang sangat hebat dan berkesan untuk melawan kulat dan bakteria yang menyebabkan masalah ini berlaku. Masalah Keputihan kronik pun boleh diatasai tanpa menjejaskan flora baik kemaluan dan sistem antibodi kita. 100% dari sumber semulajadi iaitu esktrak dari buah Pomelo dan citrus. Mempunyai banyak clinical study dari pakar2 saintis diseluruh dunia dan ia juga baik diamalkan untuk berbagai-bagai keperluan dan tidak lupa juga untuk kecantikan.

Produk HALAL dan telah berdaftar dengan KKM. Kami memerlukan pengedar diseluruh Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia.

Jom baca apa kata pengguna mengenainya... http://rosssafinahor.com

mengobati keputihan on November 16, 2011 11:39 PG berkata...

Tips nya bagus,
menggunaka bahan-bahan alami.lebih aman minim efek samping.

oktant on November 17, 2011 8:25 PG berkata...

@ mengobati keputihan: Sama-sama. ;)

Tanpa Nama berkata...

sy seorg gadis yg dulu mmg suka bersosial. tapi skrg dah berubah dan dapati mengalami masalah keputihan yg sgt teruk. berwarna seakan kekuningan. bau yg kurang menyenangkan. sehingga memerlukan panty liner setiap hari. boleh ke petua ini membantu sy?

oktant on November 21, 2011 8:51 PTG berkata...

@ Tanpa Nama: Kalau warna kuning, ia mgkn disebabkan jangkitan nisseria gonorrhoe.

Sekiranya rasa keputihan ni agak teruk, sy sarankan lebih baik cik puan dptkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Tanpa Nama berkata...

btul ke kerak nasi dipanggang n ditumbuk setelah itu bubuh air panas n minum dapat mengurangkan keputihan... pernah ad org buat ke??? msti pahit kan??

Tanpa Nama berkata...

kenapa ya saya cuba menghubungi penulis buku ni tapi email saya selalunya tak sampai... adakah dia masih menggunakan email address yg tertera?

oktant on Januari 07, 2012 11:29 PG berkata...

Tanpa Nama: Cuba puan hubungi melalui emel ini - rawatkeputihan@gmail.com

Harap ia membantu puan.

Tanpa Nama berkata...

buku panduan menghilangkan keputihan yang berkesan ada jual di kedai buku x?/

oktant on Januari 29, 2012 9:42 PTG berkata...

@ Tanpa Nama: Adakah buku spt di atas yg cik puan maksudkan?

Sebenarnya yg di atas tu adalah ebook. Tapi boleh dicetak utk membacanya.

Setahu saya, ia cuma dijual secara online saja. Laman webnya boleh cik puan lihat kat sini.

Harap ia membantu cik puan.

Bio Sanitary Pad berkata...

mempunyai masalah keputihan, sesunggut, kitaran haid tidak menentu?? Selesaikan masalah anda dengan hanya menggunakan BIO SANITARY PAD.. Untuk keterangan lanjut, sila layari www.availbeauty.com.. Untuk membeli produk, sila hubungi pada talian 017-2120727.. Selamat mencuba..

Bio Sanitary Pad berkata...

mempunyai masalah keputihan, sesunggut, kitaran haid tidak menentu?? Selesaikan masalah anda dengan hanya menggunakan BIO SANITARY PAD.. Untuk keterangan lanjut, sila layari www.availbeauty.com.. Untuk membeli produk, sila hubungi pada talian 017-2120727.. Selamat mencuba..

lyn fadilla on Jun 24, 2012 6:03 PTG berkata...

salam..saya berusia 20 thn belom berkahwin & tidak pernah bersetubuhan..masalah yg saya alami sekarang ini adlh masalah keputihan yg berwarna hitam serta gatal..sebelom ini sy pernah pergi berjumpa doktor berhubungan keputihan yg berwarna kuning & telah mendapat ubat serta suntikan..namun stelah sy tinggalkan ubat keputihan itu kembali tapi dgn pertukaran warna iaitu warna hitam..harap ada yg dpt membantu bagaimana nak menhilangkannya.. :)

Tanpa Nama berkata...

slam...sye rina umur 15 tahun tpi sye mahu tnye sye dtg keputihn tapi ke[utihn tuh kua leder mcm drah haid bgaimna mau atasi mslh ini puan?? and bgaimna mau mnhilngkn bau die...

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum..
hai suma sya ada penyelesaian bgi kaum2 hawa yg b'masalah..sya sndri dh cuba alhamdulillah kesannya amat baik n memuaskan..
utk lbeh info tgk fb ni..
www.facebook.com/MayshaLove

Tanpa Nama berkata...

air 2 ase pa erk

Nina Inayaturohmah on Januari 28, 2013 12:36 PG berkata...

Ah,yg bnr aja?

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda dijemput melanggan RSS Feed blog Petua Sejagat melalui email bagi mengelakkan tertinggal sebarang koleksi petua terbaru

Dibawakan oleh FeedBurner

 

Copyright 2013 Petua Sejagat - Reflection - Ipiet Templates Image - Tadpole's Notez