Cara Mudah Mengharumkan Bilik Mandi

Posted by Unknown at Ahad, Mac 01, 2009
Bilik mandi yang sentiasa harum pasti membuatkan anda lebih bersemangat untuk memulakan hari baru. Maklumlah, bila waktu pagi tu, bilik air mesti menjadi destinasi tumpuan setiap ahli rumah. Kalau boleh, selain bersih biarlah ianya juga berbau wangi. Baru ada feel gitu. Sekejap lagi saya akan kongsikan cara mudah untuk anda melakukannya, ok. :)

Imej - cheetahflooringoutlet.comCara nak mengharumkan bilik mandi anda ni mudah jer. Mula-mula, titiskan syampu ke atas lantai bilik mandi. Lantai bawah dan dinding sekali. Kemudian cuci atau berus lantai tu.

Akhir sekali, jirus dengan air sampai bersih supaya lantai tu tak licin lagi. Kang tak pasal-pasal ader yang tergelincir plak. Naya jer.

Kesimpulannya, jagalah kebersihan bilik mandi anda. Kalau nakkan suasana yang harum, rajin-rajinlah cucilah dengan syampu yang berbau wangi. :)


Selamat Mencuba!

3 komen on "Cara Mudah Mengharumkan Bilik Mandi"

Awanama berkata...

gondoL said...

apa punya petua daaa....boleh kopak dibuatnya..

Awanama berkata...

Shasya said : petuanya ambil beberapa daun pandan masukkan dalam pasu kecil, letak di sudut bilik air. bila dah layu, tukar daun pandan yg baru. Cara jimat dan mudah.

oktant on Mac 23, 2012 4:01 PTG berkata...

@ Shasya: Terima kasih sebab sudi kongsikan cara yg lebih menjimatkan. :)

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda dijemput melanggan RSS Feed blog Petua Sejagat melalui email bagi mengelakkan tertinggal sebarang koleksi petua terbaru

Dibawakan oleh FeedBurner

 

Copyright 2008-15 Petua Sejagat - Reflection - Ipiet Templates Image - Tadpole's Notez