Petua Suami Isteri: Bagaimana Cara Meningkatkan Kesuburan?

Posted by Unknown at Khamis, Mac 18, 2010
Masalah kesuburan sering ditimbulkan bila mana sepasang suami isteri yang telah agak lama berkahwin, namun masih belum dikurniakan cahayamata. Situasi ini bertambah sukar sekiranya si suami dan isteri enggan duduk berbincang bagi menangani situasi ini. Sebaliknya, hanya meletakkan kekurangan pada bahu pasangan mereka.

Alangkah indahnya jika anda dapat membuang yang keruh dan ambil yang jernih, kan? Usahlah menyalahkan sesiapa lagi. Ayuh berikhtiar bersama-sama agar hajat untuk nak dapat anak tercapai.


Bagi anda yang mengalami situasi sebegini, saya ingin berkongsi satu petua yang telah diperolehi bagi meningkatkan kesuburan suami isteri. Iaitu dengan memanfaatkan khasiat kulit pokok durian belanda (Annona Muricata).


Pokok Durian Belanda(Annona Muricata)
Pokok Durian Belanda(Annona Muricata) - ubcbotanicalgarden.org


Caranya adalah seperti berikut:


1. Anda dapatkanlah kulit pokok durian belanda.

2. Bersihkan ia terlebih dahulu.

3. Kemudian, anda hancurkan kulit pokok durian belanda tadi.

4. Seterusnya, anda rebuskan kulit tersebut sehingga airnya tinggal lebih kurang dalam secawan.

5. Akhir sekali, anda minumlah air tersebut secara perlahan-lahan.

Anda (suami dan isteri) boleh amalkan meminumnya sekali sehari. Dengan cara ini, tahap kesuburan anda dapat dipertingkatkan, InsyaAllah. :)


Malah, selain baik untuk kesuburan, air rebusan kulit pokok durian belanda ini juga dapat mengubati;

- Batuk,

- Kencing manis,

- Ulser malaria,

- Ulser perut,

- Penyakit jantung

dan

- Penyakit hati.


Selamat Mencuba!

19 komen on "Petua Suami Isteri: Bagaimana Cara Meningkatkan Kesuburan?"

Tanpa Nama berkata...

boleh caye ke

Tanpa Nama berkata...

kulit pokok durian belanda ke atau kulit buah belanda?

Tanpa Nama berkata...

atau dgn kata lain pokok buah lampun bah nie

nurin berkata...

nape la tanpa nama nih asyik nk kondem jerrrk...tkasih la ade yg sudi nk bantu mengatasi prob....bsyukurla...ade yg nk ussha ke arah kbaikan...lain kali klu x suke..wat x nampak jer...klu x suke jgn try...kn senang..ape2 pm thank's a lot pd u coz wat ruangan ni...dpt gak ilmu

oktant on Mei 20, 2010 11:27 PTG berkata...

@ nurin: Terima kasih nurin atas sokongan awak. Saya memang menghargainya. Tuhan saja yang tahu.

Apa-apapun, saya sentiasa mendoakan yang terbaik untuk awak dan keluarga serta semua yang sudi mengunjungi blog ini. :)

Tanpa Nama berkata...

terima kasih atas petua ini

oktant on Januari 20, 2011 2:13 PTG berkata...

@ Tanpa Nama: Ok, sama-sama. :D

anis berkata...

trima kasih utk info ni...

Unknown on Jun 21, 2011 4:11 PG berkata...

@ anis: Sama-sama yea. ;)

Tanpa Nama berkata...

petua ni sangat berguna kpd sesipa y memerlukanny...trm ksh...

oktant on September 19, 2011 7:16 PTG berkata...

@ Tanpa Nama: Syukur, Alhamdulillah... baguslah kalau begitu. Sama-sama. ;D

zira berkata...

bagus juga petua ni..sudah ada yang cuba?? macamana hasilnya........

Tanpa Nama berkata...

bnyk mana kulit buah nk guna? sebijik buah sekali rebus atau pun sikit jer?

oktant on Januari 13, 2012 11:14 PG berkata...

@ Tanpa Nama: Awak perlu ambil kulit pokoknya, bukan kulit buah.

Rasanya kalau awak ambil lebih kurang dlm segenggam pun dah memadai utk direbus dlm periuk yg kecil.

cahaya berkata...

ada yg kata kulit buah durian belanda...bagus info ni, tak salah mencuba...

oktant on Februari 14, 2012 12:45 PG berkata...

@ Tanpa Nama: Betul. Terima kasih bebanyak yea. ;)

Tanpa Nama berkata...

ok..

Rohana berkata...

terima kasih atas info yang diberi. sangat berguna sekali. thanks... :)

oktant on Julai 18, 2012 11:25 PTG berkata...

@ Tanpa Nama: :)

@ Rohana: Sama-sama Puan Rohana.

Saya doakan moga ia berkesan untuk puan.

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda dijemput melanggan RSS Feed blog Petua Sejagat melalui email bagi mengelakkan tertinggal sebarang koleksi petua terbaru

Dibawakan oleh FeedBurner

 

Copyright 2008-15 Petua Sejagat - Reflection - Ipiet Templates Image - Tadpole's Notez